Retete dulci pentru masa bebelusului dupa noua luni
In Alimentatie
, adaugat in
(0/
0)
Aceasta pagina contine sugestii de retete de mancaruri de care te poti bucura si tu, mancand cu bebelusul tau. Probabil si el va iubi aceste mese impreuna cu tine.
Clatite cu morcovi pentru bebelusi
Acest aliment vegetarian poate fi un pranz delicios si nutritiv. Micile clatite sunt grozave pentru bebelusul tau ca sa le manance singur, cu manutele lui. Acest aliment contine fier, calciu si betacaroten.
Ingrediente
- 100g faina
- 150ml lapte
- Un ou
- O lingurita ulei de masline
- 50g morcovi razuiti marunt
Se pregateste aluatul de clatite batand impreuna faina, oul, laptele si uleiul pana cand se face o pasta omogena, nu foarte vascoasa. Se adauga morcovul ras si se amesteca bine. Se incinge putin ulei apoi se toarna clatitele in uleiul incins, cate o lingura de desert o data. Cand se rumenesc se intorc si pe cealalta parte. Folositi tot aluatul pentru a coace clatitele. Se poate servi cu branza proaspata sau de vaca si felii de fructe sau rosii.

Chiftele de ton cu cimbru
Acest aliment gustos contine fier si este o buna sursa de vitamina B.
Ingrediente
- 1 conserva mica de ton, scurs si sfaramat
- 2 linguri de miez de paine proaspata, alba sau neagra
- Jumatate de lingurita de cimbru
- Un ou mic batut
- Putina coaja rasa de lamaie
Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza, adaugand oul cate putin, pana cand consistenta devine potrivita. Se formeaza turtite mici. Se incinge putin ulei in care se prajesc turtitele de peste pana devin aurii pe ambele parti. Se servesc cu piure de cartofi si rosii marunte, taiate in sferturi.

Placinta cu somon, broccoli si cartofi
Placinta de peste este intr-adevar favorita familiei. Aceasta mancare contine acizi grasi omega 3, este o buna sursa de vitamina C, calciu si betacaroten.
Ingrediente
- O bucata mare de file de somon, fara piele
- Coaja rasa de lamaie
- 250ml lapte de vaca
- 2 sau 3 cartofi, decojiti si taiati in sferturi
- O lingurita unt sau margarina
- 15g unt
- 15g faina
- 2 sau 3 inflorescente mari de broccoli
Se aseaza somonul, coaja de lamaie si lapte intr-un vas si se fierbe 10 minute. Apoi se scoate somonul, se marunteste si se aseaza intr-o tava. Laptele se strecoara. Intre timp se fierb cartofii, apoi se zdrobesc si se amesteca bine cu o lingurita de unt si putin lapte.
Se pune 15g unt la topit intr-o tigaie, se amesteca cu faina si se pregateste un sos alb cu laptele de la somon.
Broccoli se fierbe in aburi pana se fragezeste si se taie bucati. Se aseaza peste somon. Peste acestea se toarna sosul si cartofii se aseaza deasupra.
Se pune la cuptor pentru 15 – 20 de minute (sau 30 – 40 minute cand facem placinta pentru intreaga familie) la 190 grade C.

Acest aliment vegetarian poate fi un pranz delicios si nutritiv. Micile clatite sunt grozave pentru bebelusul tau ca sa le manance singur, cu manutele lui. Acest aliment contine fier, calciu si betacaroten.
Ingrediente
- 100g faina
- 150ml lapte
- Un ou
- O lingurita ulei de masline
- 50g morcovi razuiti marunt
Se pregateste aluatul de clatite batand impreuna faina, oul, laptele si uleiul pana cand se face o pasta omogena, nu foarte vascoasa. Se adauga morcovul ras si se amesteca bine. Se incinge putin ulei apoi se toarna clatitele in uleiul incins, cate o lingura de desert o data. Cand se rumenesc se intorc si pe cealalta parte. Folositi tot aluatul pentru a coace clatitele. Se poate servi cu branza proaspata sau de vaca si felii de fructe sau rosii.

Chiftele de ton cu cimbru
Acest aliment gustos contine fier si este o buna sursa de vitamina B.
Ingrediente
- 1 conserva mica de ton, scurs si sfaramat
- 2 linguri de miez de paine proaspata, alba sau neagra
- Jumatate de lingurita de cimbru
- Un ou mic batut
- Putina coaja rasa de lamaie
Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza, adaugand oul cate putin, pana cand consistenta devine potrivita. Se formeaza turtite mici. Se incinge putin ulei in care se prajesc turtitele de peste pana devin aurii pe ambele parti. Se servesc cu piure de cartofi si rosii marunte, taiate in sferturi.

Placinta cu somon, broccoli si cartofi
Placinta de peste este intr-adevar favorita familiei. Aceasta mancare contine acizi grasi omega 3, este o buna sursa de vitamina C, calciu si betacaroten.
Ingrediente
- O bucata mare de file de somon, fara piele
- Coaja rasa de lamaie
- 250ml lapte de vaca
- 2 sau 3 cartofi, decojiti si taiati in sferturi
- O lingurita unt sau margarina
- 15g unt
- 15g faina
- 2 sau 3 inflorescente mari de broccoli
Se aseaza somonul, coaja de lamaie si lapte intr-un vas si se fierbe 10 minute. Apoi se scoate somonul, se marunteste si se aseaza intr-o tava. Laptele se strecoara. Intre timp se fierb cartofii, apoi se zdrobesc si se amesteca bine cu o lingurita de unt si putin lapte.
Se pune 15g unt la topit intr-o tigaie, se amesteca cu faina si se pregateste un sos alb cu laptele de la somon.
Broccoli se fierbe in aburi pana se fragezeste si se taie bucati. Se aseaza peste somon. Peste acestea se toarna sosul si cartofii se aseaza deasupra.
Se pune la cuptor pentru 15 – 20 de minute (sau 30 – 40 minute cand facem placinta pentru intreaga familie) la 190 grade C.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro