
Quinoa - chisaya mama (mama tuturor cerealelor) se prepara prin fierbere, mai rar prin prajire si este utilizata in preparate culinare, asemeni orezului, in budinci, pilafuri, risotto, salate, etc. Spre deosebire de orez, quinoa are un continut de amidon redus.
Valoarea Nutritionala quinoa (o ceasca, gatita)
Proteine - 8.4 g
VITAMINE:
Vitamina A - 0 UI
Vitamina C - 0 mg
Vitamina B1 (tiamina) - 0.20 mg
Vitamina B2 (riboflavina) - 0.20 mg
Niacina - 0.76 mg
Acid folic - 78 mcg
Contine si alte vitamine in cantitati mici.
MINERALE:
Potasiu - 318 mg
Fosfor - 281 mg
Magneziu - 118 mg
Calciu - 31 mg
Sodiu - 13 mg
Fier - 2.76 mg
De asemenea, contine cantitati mici de mangan, cupru si zinc.
![]() |
Cand se pot introduce in alimentatia copiilor?
Quinoa poate fi introdusa in dieta bebelusilor de peste 8 luni desi multi dintre ei ar tolera-o si pana atunci. Aceasta cereala este foarte hranitoare si poate reprezenta un mare plus in alimentatia copilului. Fiind foarte versatila, poate fi preparata in diverse feluri, cea mai simpla metoda fiind pilaful.
Nu uitati sa cereti si parerea medicului pediatru cu privire la diversificarea alimntatiei in primul an de viata al bebelusului.
Inainte de a gati quinoa este de preferat sa o clatiti bine cu apa rece si, eventual, sa o prajiti putin inainte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline adaugati quinoa si amestecati-o pana obtine o culoare maronie.
Pregatiti-o apoi ca pe orez, adaugand 2 masuri de apa la o masura de quinoa.
Articole recomandate:

Copilul savureaza salatele de fructe din sezonul cald, insa doresti sa-i pregatesti un desert delici ...

Cerealele din orez brun preparate acasa sunt o metoda sanatoasa de a include in alimentatie copilulu ...

Incepe dimineata plina de energie. Pregateste biscutii cu cereale facuti in casa si acestia vor da s ...