Ouale, in special albuşurile de ou, sunt printre primele 8 alimente alergene. De aceea medicii pediatri recomanda introducerea in jurul varstei de 8 luni a galbenusului de ou si mai apoi, in jurul varstei de un an, a oului intreg.
Din cele doar 5 grame de grasime continute intr-un galbenus de ou, doar 1,5 grame (31%) sunt grasimi saturate. Grasimi mononesaturate totaliza 1.9 grame (38%) si cele polisaturate 0.68 grame (14%). Raportul dintre continutul de grasime al unui ou se apropie de proportiile ideale : -1 / 3 saturate, 1/3 mononesaturate si 1/3 polinesaturati.
Galbenusul de ou contine urmatoarele:
toata cantitatea oului de vitamina A, D, si E;
aproape toata cantitatea de vitamina B12, colina, acid folic si vitamina B3;
76% din biotina,
73% din inozitol,
50% din niacina,
93% din vitamina B6,
42% din riboflavina,
90% din tiamina
44% din proteine
Contine si continut substantial de minerale
Ouale, in special albuşurile de ou, sunt printre primele 8 alimente alergene.
De aceea medicii pediatri recomanda introducerea in jurul varstei de 8 luni a galbenusului de ou si mai apoi, in jurul varstei de un an, a oului intreg. Trebuie retinut deci ca albusurile de ou trebuie administrate abia la 12 luni.
Articole recomandate:
Fructele si legumele de sezon constituie o sursa importanta de vitamine si minerale, atat de necesar ...
Galbenusul de ou este bogat in colesterol, insa oul fiert, consumat la micul dejun te ajuta sa slab ...
O idee foarte buna pentru micul dejun sau o gustare. In afara faptului ca este vorba de o masa foart ...
Thank you for sharing this amazing post. keep up the great work.