
Cand poate copilul meu manca orez brun si alte tipuri de orez?
Orezul brun preparat in casa poate fi introdus in dieta bebelusului incepand cu 4 luni. Tineti totusi cont de faptul ca este recomandat ca mancarea solida sa fie oferita copilului dupa 6 luni.
Beneficiile orezului brun pentru bebelusi
Orezul brun este mult mai hranitor decat orezul alb. Acest lucru se datoreaza faptului ca orezul brun nu este foarte procesat si nici deposedat de proprietatile sale naturale. Veti obtine astfel mai multe substante nutritive iar mancarea nu va contine aditivi sau conservanti, substante ce pot fi daunatoare pentru copil. Pe langa asta, este ieftin si usor de preparat.
Orez brun (o cana medie, gatita)
Proteine - 5.03g
VITAMINE
Vitamina A - 0 UI
Vitamina C - 0 mg
Vitamina B1 (tiamina) - 0.18 mg
Vitamina B2 (riboflavina) - 0.04 mg
Niacina - 2,9 mg
Acid folic - 8 mcg
Contine si alte vitamine dar in foarte cantitati mici.
MINERALE
Potasiu - 84 mg
Fosfor - 162 mg
Magneziu - 84 mg
Calciu - 20 mg
Sodiu - 10 mg
Fier - 0.8 mg
De asemenea, contine cantitati mici de mangan, cupru si zinc.
Cum alegi si stochezi orezul brun pentru mancarea bebelusului?
Cerealele integrale pot fi stocate timp de mai multe luni intr-un loc racoros si uscat. Daca temperatura devine extrem de calda se pot depozita in frigider.
Cereale integrale frezate, cum ar fi faina de orez, faina de grau integrala si faina de ovaz ar trebui sa fie depozitate intr-un container inchis ermetic si, de preferinta, in frigider. In cazul in care le folositi rar, asigurati-va ca sunt intr-o stare buna, nealterate; uleiurile naturale din cereale le pot schimba culoarea si gustul, devenind rancede dupa un timp.O idee buna ar fi ca atunci cand cumparati cereale sa cumparati cantitati mici pentru a nu fi stocate in casa un timp intelungat.
![]() |
Cel mai bun mod de a pregati orezul brun
Pentru rezultate rapide puteti folosi un aparat special pentru fiert orez. Cand gatiti "faina de orez" pentru copil, utilizati 1/4 ceasca de faina la 1-2 cesti de apa - mai mult sau mai putin, asa cum credeti de cuviinta. Secretul este sa amestecati continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor.
De ce este orezul brun mult mai sanatos ca orezul alb?
Diferenta dintre orez brun si orez alb nu consta doar in culoare. Un bob de orez intreg are mai multe straturi. Numai stratul exterior, corpul navei, este eliminat pentru a produce ceea ce noi numim orez brun. Acest proces este cel mai putin daunator pentru valoarea nutritiva a orezului si evita pierderea inutila de nutrienti, ce apare la o prelucrare ulterioara.
In cazul in care orezul brun este in continuare prelucrat, eliminandu-se un alt strat de germeni, rezultatul este un orez alb, dar, de asemenea, un orez care a pierdut mai multe substante nutritive.
Cu toate astea, in acest moment orezul este inca neslefuit, si este nevoie de lustruire pentru a produce orezul alb cu care suntem obisnuiti. Orezu alb rezultat este pur si simplu un amidon rafinat, care este in mare masura lipsit de nutrientii sai originali.
Articole recomandate:

Cerealele din orez brun preparate acasa sunt o metoda sanatoasa de a include in alimentatie copilulu ...

Ofera-le copiilor o masa delicioasa ce contine fructe si lactate. Piersicile cu orez si branza de va ...

Piureurile sunt preferatele copiilor. Pregateste-i celui mic o reteta de piure de banane cu orez car ...