No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Nutritia si copiii mofturosi la mancare poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Nutritia si copiii mofturosi la mancare

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Copilul tau face nazuri cand este ora mesei? Iti oferim cateva sfaturi pentru a starni apetitul oricarui mofturos.

Mancatul reprezinta o mare parte a vietii bebelusului tau. In fapt, cand bebelusii sunt intr-adevar mici, mancatul este mult mai fermecator decat tot ceea ce fac, cu exceptia somnului.

In plus, deoarece alimentatia sugarului are impact direct asupra cresterii si dezvoltarii bebelusului tau, este normal sa iti faci griji daca el are o dieta echilibrata.

Daca esti ingrijorata in legatura cu problemele de nutritie ale bebelusului tau, nu pierde din vedere urmatoarele sfaturi venite de la experti.


1. Bebelusul meu nu se hraneste la san sau nu se satura cand se hraneste la san.


Daca iti alaptezi copilul la san, poti intampina greutati in gasirea modului corect prin care bebelusul tau sa fie alaptat si poti sa iti faci griji daca el ajunge sa manance destul. Aceste griji sunt naturale si obisnuite, in special printre noile mamici.

Alaptarea se desfasoara cu usurinta pentru cei mai multi, dar nu se desfasoara cu usurinta pentru fiecare. Daca o mamica simte ca alaptarea nu se desfasoara bine, atunci ea are nevoie de ajutor din parte unui specialist.

Poti gasi grupuri de ajutor pentru alaptare si consultant in lactatie direct la spitalul tau si la pediatrul bebelusului tau.

Si sa intelegi ca daca, pentru oricare motiv, tu decizi sa nu alaptezi, hranirea bebelusului cu formula este pe deplin acceptabila. Bebelusul trebuie sa fie hranit prin orice metode posibile, fie cu acea formula sau prin alaptare.

 

 

2. Bebelusul meu a refuzat sticla cu lapte.


Cand copiii sunt infometati, ei mananca si cand ei nu sunt infometati, nu mananca. Si pofta lor de mancare poate creste sau scadea in functie de declansarea cresterii si de alti factori de dezvoltare. Asa ca daca esti ingrijorata de cat de mult mananca sau nu mananca bebelusul tau, ai incredere in apetitul lui.

Fii atenta la semnele bebelusului tau. Daca nu accepta o sticla cu lapte, tine cont de aceasta si incearca din nou, mai tarziu.
In orice caz, daca bebelusul tau refuza la rand mai mult decat o hranire, aceasta poate indica o problema mult mai grava iar tu trebuie sa contactezi pediatrul vostru.

3. Copilul meu nu este interesat sa inceapa hranirea cu alimente solide.


Multi parinti asociaza inceperea hranirii cu alimente solide cu dormitul intreaga noapte. Dupa toate, mamicile epuizate incearca orice pentru un somn bun de noapte.

Dar daca bebelusul tau nu manifesta interes in inceperea alimentatiei solide, atunci el poate sa nu fie pregatit.
Multi parinti incep prea devreme sa treaca copiii pe hrana solida. Sa spunem 6 luni, dar unii incep devreme, la doua luni.

Alaturi de faptul ca trebuie sa ai in vedere varsta bebelusului tau, trebuie de asemenea sa urmaresti semnele de abilitate. Bebelusul tau va fi gata sa inceapa hrana solida atunci cand limba lui va deprinde reflexul de a impinge inauntru si cand poate sta asezat intr-un scaun inalt.

Si daca nu raspunde de prima data la hrana solida, incearca din nou maine.

 

 


4. Copilului meu nu ii place hrana solida.


Unor bebelusi nu le place mancarea pentru copiii si chiar daca motivul pentru aceasta nu este clar in realitate, acesta ar putea fi structura alimentelor pasate care ii opreste.

Daca bebelusului tau nu ii place hrana pasata, incearca prin a-i oferi cateva alimente de masa usor de mestecat, cum ar fi pesmetul foarte uscat care se va dezintegra cu usurinta in gura bebelusului tau. Mici bucatele de banane, mere decojite si cartofi fierti pot de asemenea multumi un bebelus caruia nu-i plac piureurile.

De asemenea, nu simti ca si cand ar trebui sa-ti hranesti bebelusul cu borcane de hrana pentru bebelusi de pe etajera magazinului. Poti fierbe pregati piure din legume acasa apoi pune-le la inghetat in cuburile pentru gheata din tavita pentru cand vei avea nevoie de el.

5. Copilul meu este mofturos la mancare.


In momentul in care bebelusul tau incepe sa manance mancare obisnuita, ii va placea sa clarifice unele alegeri pentru anumite alimente. La aceasta varsta, cand formula sau laptele matern au tendinta sa inceapa sa scada si bebelusii se bizuie mai mult pe alimentele de masa pentru nutritive, parintii adesea devin ingrijorati ca micutul lor nu are o dieta echilibrata.

Solutia este sa le respecti alegerile si sa le oferi o varietate de alimente sanatoase la fiecare masa. Si daca micutul tau refuza un anumit aliment, nu simti nevoia sa i-l dai din nou.

Cand substituiesti un aliment pe care bebelusul tau refuza sa il manance, consolidezi in mintea lui ca este ceva in neregula cu acel aliment. Treaba ta este sa pui hrana sanatoasa in fata bebelusului tau si peste cursul zilei, bebelusul va primi o dieta echilibrata.

Nutritia corespunzatoare este vitala pentru cresterea si dezvoltarea bebelusului tau. Dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa intri in panica cad bebelusul tau are probleme de hranire.

Vorbeste cu pediatrul copilului tau despre grijile tale si realizeaza ca multe dintre problemele legate de alimentatia sugarului au solutii.





Cuvinte cheie: Alimentatia bebelusului


Articole recomandate:

7 sfaturi pentru copiii mofturiosi la mancare

Daca micutul tau stramba din nas atunci cand ii pui mancarea in fata, nu inseamna neaparat ca e boln ...

Solutii demonstrate in razboiul cu alimentatia I

Multi parinti sunt ingrijorati de obiceiurile alimentare nesanatoase ale copiilor lor. Invata cum po ...

Cum starnim interesul bebelusului pentru hrana solida?

Bebelusii incep sa manance alimente solide de la varste diferite si intarcarea este un proces care s ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?