
Meiul este adesea considerat hrana pentru pasari dar acest bob mic este bogat in nutrienti si este foarte versatil in ceea ce priveste prepararea lui.
Meiul poate fi gatit astfel incat sa aiba o consistenta cremoasa sau poate fi adaugat in cuscus sau pilaf.
Bogat in vitamina B, potasiu, fosfor, magneziu si fier este considerat chiar si o buna sursa de proteine.
Valoarea Nutritionala mei (o ceasca, gatit)
Proteine 6.11 g
VITAMINE:
Vitamina A - 5 UI
Vitamina C - 0 mg
Vitamina B1 (tiamina) - 0.18 mg
Vitamina B2 (riboflavina) - 0.14 mg
Niacina - 2,3 mg
Acid folic - 33 mcg
Contine si alte vitamine in cantitati mici.
MINERALE:
Potasiu - 108 mg
Fosfor - 174 mg
Magneziu - 77 mg
Calciu - 5 mg
Sodiu - 3 mg
Fier - 1.09 mg
De asemenea, contine cantitati mici de mangan, cupru si zinc.
![]() |
Cand se pot introduce in alimentatia copiilor?
Introduceti meiul in alimetatia copilului cu varsta de 6-8 luni. Consultati totusi medicul pediatru cu privire la diversificarea alimetatiei bebelusului.
Cand gatititi meiul sub forma de praf (faina) se utilizeaza ¼ de ceasca la 1-2 cani de apa, mai mult sau mai putin in functie de consistenta pe care o doriti.
Secretul este sa amestecati continuu, pentru a eveita formarea de “gogoloase”. Meiul adauga textura la supe si tocane deci il puteti folosi ca ingredient auxiliar.
Articole recomandate:

Diversificarea este trecerea de la laptele matern la mancarea solida in alimentatia bebelusului. Sch ...

Introducerea cerealelor reprezinta un pas important in diversificarea alimentatiei bebelusului. Desc ...