No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Laptele vegetal – recomandat copiilor? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Laptele vegetal – recomandat copiilor?

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Daca nu mai produci lapte matern, daca puiul tau nu mai agreaza laptele de vaca sau daca ai dori sa ii diversifici alimentatia si nu stii cat de nutritiv poate fi laptele vegetal, citeste in continuare si afla-i principalele beneficii.

Laptele vegetal reprezinta o alternativa nutritiva si sanatoasa pentru copilasii care au dezvoltat intoleranta la lactoza. Totusi, nu doar mamicile a caror micuti nu tolereaza laptele normal opteaza pentru cel vegetal, asa ca din ce in ce mai multi prichindei savureaza in patut cate o sticluta din ciudata licoare. In general, laptele vegetal este preparat din soia, dar exista pe piata si lapte vegetal de orez, mei, susan, migdale sau nuci.

 

De ce este sanatos laptele vegetal

Conform specialistilor in nutritie, laptele vegetal contine o serie de nutrienti care se regasesc si in laptele matern, plus alte vitamine si minerale. Acesta nu este disponibil doar in magazine, ci poate fi preparat chiar acasa. Iata ce ingrediente nutritive contine laptele vegetal:

Laptele de soia – contine mai putine grasimi saturale decat laptele de vaca sau cel de capra si mai multi acizi grasi, sanatosi pentru puiul tau. In plus, acesta contine de doua ori mai multe proteine decat o portie de carne, are nivelul de colesterol zero si este bogat in fosfor. Micutii care au dezvoltat intoleranta la lactoza il pot consuma in siguranta pentru ca nu contine aceasta substanta, dar asta nu inseamna ca nu contine vitamina B2 la fel ca laptele de vaca

Laptele de orez – este bogat in carbohidrati, fier si calciu

Laptele de susan – contine o serie de vitamine si minerale extrem de importante in dezvoltarea armonioasa a copilasilor: vitamina B, vitamina E, fier, magneziu si calciu

Laptele din nuci – contine antioxidanti, calciu, mangan si magneziu.

Totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca vitaminele din laptele vegetal din comert nu sunt naturale precum cele din laptele matern sau laptele de vaca/capra. Acestea sunt sintetizate si introduse ulterior in laptele vegetal. Astfel ca, pentru a beneficia de proprietatile nutritive ale acestei bauturi, vei fi nevoit sa o prepari, zilnic, acasa. In plus, medicii pediatrii sunt de parere ca laptele de soia nu este indicat nou-nascutilor. De ce? Ei bine, soia este o leguminoasa si poate provoca grave probleme digestive.

 

lapte vegetal

 

In concluzie, laptele de vegetal are atat avantaje cat si dezavantaje. La fel cum laptele de vaca poate provoca intoleranta la lactoza, laptele de soia poate cauza probleme de digestie bebelusilor. Sfatul nostru este ca in cazul in care micutul tau nu mai poate consuma laptele clasic, sa ceri parerea unui specialist inainte de a-i diversifica alimentatia cu lapte vegetal. Care dintre sortimentele de lapte vegetal consideri ca este mai sanatos?

 


Anca Palade





Cuvinte cheie: Lapte de vaca , Lapte de capra , Lapte matern , Alimentatia copilului


Articole recomandate:

Scurgeri de lapte din sani

Multe proaspete mamici se confrunta cu aceasta problema destul de frecvent, in special atunci cand s ...

Regurgitarea laptelui dupa hranire

Aproximativ 40% dintre bebelusi regurgiteaza lapte in mod regulat, din diferite motive. In primul ra ...

Alaptarea la san versus alaptarea cu lapte praf

Dovezile medicale sunt clare: hranirea cu laptele matern are efecte pozitive asupra sistemului imuni ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
Havi
Havi

Tear dropper carwrapsbuffalony.com

2021-04-03 la 15:12
idasanka
idasanka

This is exactly what I was looking for. Thank God I found this site! Thanks for sharing this fort collins laser hair removal

2020-11-27 la 17:57

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?