No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Fasolea verde poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Fasolea verde

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Fasolea verde in alimentatie este un ingredient cu numeroase beneficii, bogat in vitamine si minerale, astfel este recomandat si copiilor.

Ai nevoie de un aport suplimentar de calciu? Mananca o ceasca de fasole verde ce contine nu mai putin de 66 mg de calciu. In plus, vei avea in felul acesta parte si de vitamina K, vitamina A, vitamina C dar si de mangan.

 

Consumul regulat de fasole verde protejeaza organismul de boli precum ateroscleroza, diabetul zaharat, bolile de inima sau de colon, infectii ale urechii si chiar de raceala sau gripa. Si astea sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa incluzi fasolea verde pe lista ta de cumparaturi.

 

Continut nutritional

 

fasole verde

VITAMINE:
Vitamina A - 752 UI
Vitamina C - 12 mg
Niacina - 0.51 mg
Acidul folic - 41 mcg
Acidul pantotenic - 0.06 mg
Vitamina K - 17 mg

Contine si alte vitamine in cantitati mici

MINERALE:
Potasiu - 170 mg
De sodiu - 12 mg
Calciu - 66 mg
Fosfor - 67 mg
Magneziu - 0.04 mg
Fier - 1,9 mg

De asemenea, contine cantitati mici de seleniu, mangan, cupru si zinc.

 

Fasole verde este destul de dificil de transformat intr-un piure cremos dar este foarte sanatoasa pentru copilul tau. Ea este de obicei introdusa in dieta incepand cu lunile 4-6, in functie de preferinte. Este bine de stiut faptul ca fasolea verde este un aliment care nu da alergii si de aceea poate fi introdusa in dieta printre primele alimente solide. Cu toate astea, faptul ca nu poate fi transformata intr-un piure fin, cremos, determina multe mamici sa astepte pana la varsta de 6-8 luni.

 

Atunci cand cumperi fasole verde uita-te dupa boabe ferme, nestrivite, fara pete sau portiuni foarte moi. Fasole verde proaspata se va pastra in frigider timp de pana la 5 zile, de preferat in sertarul pentru legume.

 

fasole verde

 

Fasole verde este foarte buna atunci cand este fiarta in aburi sau intr-o cantitate mica de apa. De regula se adauga fasolea in apa care fierbe, se lasa cateva minute descoperita dupa care se acopera cu un capac. Un kilogram de fasole verde nu se fierbe in mod normal mai mult de 15 minute pentru a-si mentine culoarea dar cand e vorba de bebelusi, ea poate fi fiarta mai mult pentru a deveni mai moale.





Cuvinte cheie: Diversificarea alimentatiei la bebelusi


Articole recomandate:

Fasolea, lintea si nautul

Fasolea, lintea si nautul pot fi mici, dar ele contin o sumedenie de elemente nutritive. ...

Fasole verde. Fasolea in alimentatia copilului

Ai nevoie de un supliment de calciu? Mananca o cana de fasole verde pentru 66 de mg de calciu. Ai li ...

Painite cu salata de fasole

Ai pofta de ceva bun si cremos? Iti oferim solutia delicioasa si sanatoasa: painite cu salata de fas ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?