No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Dieta anti colici poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Dieta anti colici

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Copilul tau sufera adesea de colici. Cu o dieta adecvata si o alimentatie pe masura, copilul poate scapa de acest disconfort.

Stabileste de fiecare data, impreuna cu medicul pediatru, dieta pe care vrei sa o administrezi bebelusului tau. Informatiile de mai jos au doar un caracter informativ.

Daca esti o mamica ce alapteaza, bucuria si apropierea pe care o simti pentru bebelusul tau atunci cand il hranesti, este de nedescris.

Dar, ocazional, bebelusul va avea perioade de plans inexplicabil, iar medicul va pune acest plans pe seama colicilor.

In timp ce varianta alaptarii este cea mai buna pentru primul an de viata, mamicile care-si hranesc bebelusul cu lapte tip formula pot alege intre formulele de lapte pentru a usura starea bebelusului.

Mamicile care alapteaza nu au decat o singura varianta la dispozitie, si anume laptele matern.

Exista lucruri pe care le poate face mama pentru a schimba consistenta si caracteristicile nutritionale ale laptelui sau. Printre ele se afla eliminarea unor alimente care produc gaze, cum ar fi broccoli si ceapa.

Foarte adesea, medicii si pediatrii vor recomanda mamicilor diete specifice pentru eliminarea gazelor la mamici si a colicilor la bebelusii care sunt alaptati.

Aceste diete specifice de eliminare au ca scop principal eliminarea alimentelor greu de digerat, din alimentatia mamei. Elimina, de asemenea, toate tipurile de condimente cu exceptia sarii si a piperului.

In astfel de conditii, se pare ca mancarea va fi mai putin savuroasa si chiar lipsita de gust dar, daca ii va face bine bebelusului tau, va merita.

Dieta specifica de eliminare a fost conceputa pentru a determina tipurile de alergii alimentare de care poate suferi o persoana. Acest gen de dieta este bazata pe alimentul cel mai putin alergenic din fiecare grup de alimente.

Ti se propune ca pentru primele doua saptamani sa consumi numai carne de curcan si miel, impreuna ca cartofi gatiti sau fierti sau impreuna cu cartofi dulci. Ca si legume, poti consuma dovlecei galbeni si verzi.

Dieta iti recomanda sa consumi pere, sau suc de pere iar orezul ca si un meniu separat, pentru ca orezul este usor de digerat. Este, de asemenea recomandat sa folosesti bauturi pe baza de orez, fie pentru baut, fie pentru gatit.

Dupa primele doua saptamani, dieta iti permite sa reintroduci diferite alimente, incepand cu semintele de floarea-soarelui, morcovi, sfecla, somon, ovaz, struguri, avocado si piersici.

Adauga cate un aliment nou la fiecare patru zile si tine un jurnal in care sa notezi tot ce ai adaugat, cand ai adaugat si ce fel de reactie a avut bebelusul tau.

Dupa ce ai adaugat cu succes alimentele de mai sus, si nu au fost nici un fel de probleme vizibile cu bebelusul tau poti incepe sa adaugi alte alimente precum faina, vita, ouale, nucile si porumbul.

O data ce ai constatat ca aceste alimente nu-l deranjeaza pe bebelusul tau, poti adauga incet produsele lactate.

Dieta iti recomanda sa mai astepti cu alunele, scoicile, cafeaua, ceaiul, bauturile racoritoare care contin cafeina, ciocolata, legumele care produc gaze (broccoli, conopida, varza, ceapa, ardeiul verde), rosiile si citricele.

Similar cu alte diete, se poate ca la inceput sa te simti frustrata de lipsa mancarurilor tale preferate sausa te simti infometata, imediat dupa ce ai inceput aceasta dieta de eliminare.

Este important sa nu flamanzesti, ci mai de graba sa consumi mult din alimentele care-ti sunt permise in fiecare treapta.  Odata ce ai determinat mancarea pe care stomacul bebelusului tau o poate tolera, vei putea adauga unele dintre alimentele tale favorite.

Deoarece laptele matern este singura forma de alimentare pentru majoritatea bebelusilor care fac gaze si colici, raspunsul la dieta ar trebui sa apara, in mod normal, foarte rapid, si ei sa inceapa sa se simta mai sanatosi si mai fericiti destul de curand.

Pentru copilasii mai mari, care sunt inca alaptati dar sunt hraniti si cu mancare de copilasi si alte alimente solide, s-ar putea sa dureze mai mult pana cand vei constata un raspuns la dieta.

Este foarte important sa nu renunti si sa dai ocazie, si corpului tau si bebelusului, sa se adapteze schimbarilor din dieta.




Cuvinte cheie: Colici la bebelusi , Lapte matern , Lapte praf , Alaptarea bebelusului , Nou nascut


Articole recomandate:

Bebelusul si colicile

Aproape 25% dintre nou-nascuti parcurg aceasta perioada nefericita atat pentru ei cat si pentru cei ...

Remedii pentru diminuarea colicilor

Colicile se manifesta prin perioade prelungite de plans intens al copiilor, ce se repeta zilnic. Co ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?