No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cele mai comune idei preconcepute despre alimentatie poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cele mai comune idei preconcepute despre alimentatie

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

De-a lungul timpului, s-au vehiculat diverse ipoteze despre alergiile alimentare. Descopera care mituri sunt adevarate si care nu cand vine vorba despre alergii.

Mit: Alergia alimentara poate produce copilului tau sindromul hiperactivitatii ADHD

 

Realitatea: Alergiile alimentare sunt adesea considerate a fi vinovate de unele afectiuni ale copiilor, precum sindromul ADHD (deficit de atentie/sindrom de hiperactivitate).

copilCu toate ca alimentatia poate avea un rol in severitatea simptomelor, alergiile alimentare nu sunt radacina cauzei si nici macar nu au o contributie importanta.

Cele mai obisnuite simptome ale alergiei alimentare sunt urticariile (pete mari pe piele), umflaturile, mancarimile de piele, furnicaturi sau mancarimi ale gurii, un gust metalic in gura, stranutul, probleme de respiratie sau respiratii suieratoare, incordarea gatului, diaree si voma.

Poate aparea si un sentiment de rau imanent, sentimentul ca ceva rau urmeaza sa se intample, pielea devine palida din cauza tensiunii arteriale scazute sau chiar lesinul (pierderea cunostintei).

Bolile cronice cele mai obisnuite asociate cu alergiile sunt eczema si astmul.

Mit: Unii copii sunt alergici la aditivii alimentari

Realitatea: Cu toate ca unii aditivi alimentari, sulfitii si tartazinele, pot provoca urticarie sau astm copiilor, aceste reactii nu urmeaza aceeasi cale care s-a observat in cazul alimentelor.

Multi aditivi alimentari, inclusiv aspartamul si altii au fost studiati intens, iar rezultatele au aratat ca exista prea putine rezultate stiintifice care sa sugereze ca pot produce vreo reactie alergica.

Mit: Daca micutul nu a fost alergic la un alergen pana acum poate deveni alergic de acum incolo


Realitatea: Exista o susceptibilitate genetica referitoare la un anumit tip de alergii alimentare care se declanseaza cand copilul este expus alimentului care ii creeaza probleme. Cu cat expunerea la aceste alimente este mai mare, cu atat sansele de a dezvolta o alergie alimentara sunt mai mari.

Mit: Injectiile cu alergeni sunt un tratament eficient impotriva alergiilor alimentare.


Realitatea: Desensibilizarea la anumiti alergeni prin injectarea unor mici cantitati de extrase din alergen a fost de-a lungul timpului un tratament eficient impotriva unor anumite tipuri de alergii la copii (cum ar alergiile la polen).

Dar, nu exista nici o dovada stiintifica cum ca astfel de injectii ar fi eficiente si in cazul alergiilor alimentare.

Mit: Alergiile alimentare nu sunt periculoase.


Realitatea: Alergiile alimentare pot fi fatale pentru copii, daca sunt suficient de severe pentru a crea o rectie anafilactica. Aceasta reactie il aduce pe copil in imposibilitatea de a respira.

Tratamentul rapid cu epinefrina ii poate salva viata. Cand copilul tau are o alergie severa, se poate ca medicul sa-ti prescrie injectii cu epinefrina pe care sa i le poti face acasa.

El iti poate arata cum anume sa folosesti siringa si cand anume sa o folosesti. Daca medicul tau considera ca va trebui sa folosesti acest medicament, va trebui sa il ai tot timpul la indemana daca va fi nevoie pentru micutul tau.

Un copil care are o reactie alergica ar trebui dus cu ambulanta la spital, pentru ca simptomele pot aparea la ore distanta dupa ce i-ai dat injectia cu epinefrina.




Cuvinte cheie: Alergii la copii , Alergii la copii , Dezvoltarea copilului , Alergii la copii


Articole recomandate:

Alimentatia in sarcina: a manca sau a nu manca

O alimentatie corecta in timpul sarcinii va fi benefica pentru sanatatea copilului, dar si a viitoar ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
Havi
Havi

seed the tree newbornphotographycincinnatioh.com

2021-04-03 la 17:02

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?