No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Bebelusul la masa cu familia: de la noua luni poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Bebelusul la masa cu familia: de la noua luni

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cantitatile pentru fiecare din retetele urmatoare sunt pentru o portie, trebuie doar sa cresti cantitatea de ingrediente in functie de numarul de persoane pentru care gatesti.

Pui de o parte cantitatea pe care crezi ca o va manca bebelusul tau, zdrobeste-o si amestec-o la consistenta dorita pentru el. Inainte de a-i da sa manance, intotdeauna sa verifici daca temperatura alimentelor este potrivita pentru copilul tau.

Paste cu conopida si cascaval    

Acest aliment gustos este vegetarian si poate fi savurat de toata familia. Este bogata in vitamina C, calciu si vitamina B.

Ingrediente

- 50g paste                 
- 2 sau 3 inflorescente de conopida    
- 250ml lapte de vaca             
- 15g unt
- 15g faina
- 50g cascaval cheddar ras

Se fierb pastele in apa fara sare, conopida se fierbe in aburi deasupra pastelor, in ultimele cateva minute. Intre timp pregatesti un sos alb din lapte, unt si faina. Cand s-a ingrosat putin adaugi cascavalul. Amesteci bine. Se scurg pastele si conopida si se aseaza pe un platou. Sosul se toarna peste ele si se serveste.

Orez cu mascarpone cremos si rosii     

Acest fel satios vegetarian este o buna sursa de calciu, betacaroten, vitamina B si vitamina C.

Ingrediente


- 50g orez risotto
- 300ml apa
- Un mic zucchini ras
- 2 rosii decojite si fara seminte
- 50g branza mascarpone
- Cateva frunze de busuioc, tocate marunt

Se fierbe orezul in apa pana cand se inmoaie. Se scurge si se pune inapoi in vas, se amesteca cu zucchini, tinandu-se pe foc mic inca un minut sau doua. Intre timp se toaca marunt rosiile si se incorporeaza in orez, impreuna cu branza mascarpone si busuiocul. Se mai tine pe foc cateva momente, pana cand se incalzeste si branza, apoi se serveste.

Korma indiana cu pui si cocos    

De ce sa nu-i prezinti copilului tau arome noi, bland condimentate si usor de gatit pentru toata familia? Este o sursa buna de vitamina B si fier.

Ingrediente


- O lingurita de ulei
- Un piept mic de pui (sau carne de curcan), taiat in bucati
- Jumatate de lingurita de pasta korma            
- 100ml lapte de cocos din conserva
- 2 linguri de sos de mango picant (Chatni)
- 50g orez

Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon. Se prajeste usor pieptul de pui cam 10 minute, pana se fragezeste si este patrunsa. Intre timp se fierbe orezul in apa, intr-un alt vas. Se adauga restul ingredientelor la pui si se mai tine pe foc circa cinci minute. Se ia de pe foc. Se scurge orezul si se serveste garnisit cu puiul.

Chiftele de porc cu orez si ananas

Aceasta mancare are un gust dulce natural datorita ananasului. Este o excelenta sursa de vitamina B, vitamina C si fier.

Ingrediente


- Jumatate de ceapa
- Un catel de usturoi         
- 150g carne tocata de porc slaba        
- O lingurita de ulei de masline     
- 150g ananas (conservat si scurs), tocat in bucati marunte
- 100g germeni sau muguri de fasole sau mazare                    
- O lingurita cu varf de faina de porumb
- 100ml suc stors de pe ananas
- O lingurita de otet din vin
- O lingura rasa de zahar brun
- 50g orez

Se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul intr-un blender, se adauga carnea de porc si se amesteca bine. Cu mainile umede se fac 12 chiftele mici. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftele circa 10 minute, pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile. Se adauga ananasul si germenii de fasole, se amesteca si se lasa pe foc mic. Se mai lasa la prajit sase sau sapte minute. Se amesteca faina de porumb cu sucul de ananas, otetul si zaharul si se toarna amestecul peste chiftelele de porc. Se tine pe foc pana cand compozitia se ingroasa putin apoi se serveste cu orez fiert.

Colcannon irlandez cu branza


Aceasta mancare usoara vegetariana contine fier si este o sursa buna de vitamina C si calciu.

Ingrediente

- 2 cartofi albi, de marime mijlocie, decojite si taiate in sferturi
- 4 frunze de varza, spalate si taiate marunt
- 20g (o mana) de spanac proaspat
- 40g branza cheddar rasa

Se fierb cartofii. Se fierbe varza si spanacul in aburii de la cartofi, in ultimele minute de fierbere a cartofilor. Se scurg cartofii si se zdrobesc, apoi se adauga varza si spanacul si se mai zdrobesc impreuna. Se adauga branza si se serveste.

Miel cu paste

Acest aliment nutritiv este o sursa excelenta de fier, vitamina C si vitamina B.

Ingrediente


- 200g carne tocata de miel
- O ceapa rosie mica, tocata marunt
- 3 rosii, decojite si maruntite
- 4 ciuperci, spalate si feliate
- Jumatate de lingurita de cimbru
- 150ml apa
- 30g paste pentru bebelusi sau spaghete maruntite

Se prajeste carnea de miel intr-o tigaie de teflon pana se rumeneste, desfacand bucatelele de carne. Surplusul de grasime lasat de carne se scurge, iar la carnea ramasa in tigaie se adauga ceapa. Se prajesc impreuna circa cinci minute. Se adauga rosiile, ciupercile, ierburile aromate si apa. Se amesteca bine, se acopera si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se adauga si pastele si se mai fierbe inca 10 minute.






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?