No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Alimentatia viitoarei mamici poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Alimentatia viitoarei mamici

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Ceea ce mananci atunci cand incerci sa ramai insarcinata este la fel de important ca hrana din timpul sarcinii propriu-zise. Iata ce ar trebui sa eviti si ce e indicat sa consumi in aceasta perioada.

Ce mananci si ce nu in timpul sarcinii?

 

acid_folic_100

Cat mai multe verdeturi

Legume precum spanacul sau varza sunt surse importante de acid folic, acesta avand un efect benefic asupra organismului tau. Nu esti obligata sa mananci zilnic salata, ci poti prepara verdeturile oricum iti dicteaza imaginatia: in paste, in orez sau in calitate de garnitura pentru alte mancaruri.

 

 

 

lapte_100

Bea lapte

Contine mult calciu, ceea ce va intari sistemul osos al viitorului copil. Dureaza destul de mult sa ridici nivelul de calciu din organism, asa ca te sfatuim sa incepi de pe-acum. Daca ai intoleranta la lactoza sau nu iti plac astfel de produse, exista si alte variante. Pestele cu oase, tofu, leguminoasele si broccoli sunt o parte din produsele bogate in acest mineral.

 

 

alcool_100

Evita alcoolul

Primele stadii ale sarcinii sunt extrem de importante in ceea ce priveste dezvoltarea fatului. Sistemul nervos al bebelusului, care stabileste comunicarea intre creier si restul corpului, se formeaza chiar inainte ca tu sa descoperi ca nu ti-a venit ciclul. Ca sa eviti eventuale defecte din nastere, incearca sa renunti la alcool din timp.

 

 

 

 

zmeura_01


Mananca zmeura

Zmeura, afinele si capsunele sunt nu doar gustoase, ci si foarte sanatoase. Contin compusi care intaresc imunitatea si asigura, de asemenea, o doza substantiala de vitamina C – aceasta fiind foarte importanta in formarea colagenului propriu si intarirea membranelor.  Un studiu a demonstrat ca femeile cu o dieta saraca in vitamina C prezinta riscuri ridicate de nastere prematura. Poti consuma fructele ca atare, intr-o salata sau amestecate cu iaurt si cereale.

 

 

 

iaurt_100

Consuma iaurt

Contine probiotice, ce ajuta la stimularea sistemului imunitar. Acest lucru este deosebit de important in timpul sarcinii, deoarece corpul tau suprima in mod natural sistemul imunitar pentru a proteja copilul. Cumpara iaurtul pe care este specificat faptul ca are in compozitie culturi vii. Daca nu esti fana acestui aliment, il poti totusi folosi in alte mancaruri – sosuri, ciorbe... si lista poate continua.

 

 

 

branza_100

Lasa deoparte laptele si branzeturile nepasteurizate

Branzeturile moi precum brie, feta sau branza cu mucegai pot cauza listerioza – o infectie foarte periculoasa in cazul femeilor insarcinate. Aceasta infectie te poate determina sa pierzi sarcina si poate provoca nasterea prematura.

 

 

 

peste_100

Sanatate din mare

Stridiile sunt gustoase si detin un nivel ridicat de zinc, un element foarte important pentru cresterea si maturizarea sexuala a barbatilor si femeilor. Deficitul de zinc poate afecta fertilitatea si dezvoltarea, asa ca ai grija ca din dieta sa nu iti lipseasca stridiile.

 

Somonul si tonul sunt, de asemenea, indicate, deoarece sunt surse de Omega 3. Ai grija ca pestele sa fie bine pregatit si nu consuma acest element in exces, pentru a evita sa acumulezi prea mult mercur in organism.

Stai departe de carnea de rechin, peste-spada si macrou – mercurul din acesti pesti poate afecta copilul.

 

carne_rosie_100

Alege carnea rosie slaba

Carenta de fier poate fi periculoasa atunci cand decizi sa ramai insarcinata. Anemia te poate face sa nasti prematur sau sa ai un copil slab dezvoltat. De asemenea, risti sa ai hemoragii la nastere si sa fie nevoie de transfuzii de sange. Consuma carne slaba de vita, eventual in combinatie cu suc de rosii – acesta contine vitamina C si ajuta la fixarea fierului.





Cuvinte cheie: Alimentatia in sarcina


Articole recomandate:

Lipsa de calciu. Alimentatia in perioada de sarcina

In perioada de sarcina este important sa te alimentezi corespunzator. Calciul este un mineral esenti ...

Alimentatia si incercarea de a concepe

Un corp sanatos este fundamental pentru o sarcina. Incearca sa elimini alimentele nesanatoase si pro ...

Importanta suplimentelor de vitamine in timpul sarcinii

Fiecare viitoare mamica doreste sa se asigure ca bebelusul ei primeste toate vitaminele de care ar ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
Havi
Havi

strong one is amazing laserhairremovalbakersfieldca.com

2021-04-03 la 16:00

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?