No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Jocuri si jucarii facute acasa poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Jocuri si jucarii facute acasa

In Activitati pentru copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Distractie, mestesuguri usoare si activitati pentru copii de toate varstele, folosind elementele de zi cu zi, cum ar fi margele, vopsea, baloane si alte articole pe care le gasesti in casa.

Iata un secret: Nu trebuie sa cumperi o multime de jocuri si jucarii pentru a distra copiii de varste si etape diferite. In acest articol iti oferim cateva idei care sa te ajute sa creezi jocuri distractive care sa foloseasca elemente de zi cu zi si le transforme in activitati de divertisment pentru toata gasca.

 

Sa ne jucam cu margele

In fiecare casa exista nenumarate materiale pe care tu si copii tai le puteti folosi. Incepand cu banalele margele pana la cereale sau fasole lista este nelimitata iar singurul impediment este imaginatia.

La varsta de 2-5 ani: Te poti baza mai mult pe lista de alimente, cum ar fi cerealele in forma de O sau paste spaghete in forma de tub. Cu ajutorul acestora puteti creea diferite bijuterii, obiecte sau desene.

La varsta de 5-8 ani: Aici puteti deja sa treceti peste alimente si sa incercati sa va jucati cu plastelina sau chiar margele adevarate. Pe cele din urma le poti achizitiona cu usurinta din magazinele de specialitate care vand tot felul de obiecte artizanale.

La varsta de 8-12 ani: Oferta copilul tau margele de sticla! Poti folosi un lipici de infrumusetare (de la magazinespeciale), pentru a crea adevarate opere de arta. Puteti face un bol, un tablou sau cercei ori coliere.

 

margele

 

Stampile personalizate

Copii iubesc culorile si se bucura de fiecare data cand o opera personala este expusa in sala de clasa sau pe frigiderul de acasa. Astfel de ce sa nu sarbatoriti talentul sau in fiecare zi?

Pentru copii de 2-5 ani: poti face un tampon dintr-un burete cu vopsea si apoi sa il plasezi pe o farfurie. Apoi ofera copilului tau diferite obiecte, cum ar fi blocuri, forme sau chiar desene si imprima-le pe hartie, carton sau chiar pe perete.

Pentru copii de 5-8 ani: Folositi o stampila de cauciuc pentru a imprima fiecare literă a alfabetului pe un set de pietre netede sau blocuri nevopsite. Acum, el poate practica cuvintele sale de ortografie de "construirea" lor sau pentru a folosi blocurile ca "inscriptionari de loc", la masa familiei.

Pentru copii de 8-12 ani: Copiii mai mari pot utiliza timbrele alfabet pentru a face carduri personalizate , articole de papetarie, coperti de carte si pliante pentru scoala cu semnatura lor.

 

stampile

 

Cartile de joc

Cartile de joc sunt o resursa inepuizabila de activitati pentru cei mici. Fie ca le folosesc ca sa se joace diferite jocuri sau pentru a construi castele, cartile de joc te pot salva de o dupa-amiaza ploioasa petrecuta in casa cu energicii tai copii. Ai un pachet suplimentar la indemana pentru a-l mentine pe cel mic ocupat, in timp ce restul familiei este un joc de carti. Va puteti juca de-a postasul iar acrtile de joc sa tine loc cartilor postale ori poti crea diferite castele impreuna cu copilul tau.

 


Ioana Pelin





Cuvinte cheie: Activitati de joaca


Articole recomandate:

Zece activitati distractive pentru bunici si nepotii lor

Esti bunic sau bunica si cauti modalitati placute de a petrece timpul cu nepoteii? Iti oferim o list ...

Activitati pentru familie in timpul verii

E vara, scoala s-a terminat si multe familii se gandesc cum sa umple 3 luni din viata copiilor lor. ...

Activitati si jocuri pentru copii de 2 luni

Afla mai jos care este evolutia dezvoltarii normale a unui bebelus de 2 luni. ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?