No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Exercitii utile si amuzante pentru bebelusi poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Exercitii utile si amuzante pentru bebelusi

In Activitati pentru copii , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Unele jocuri sunt nu doar distractive, ci si utile pentru sanatatea unui copil. Afla in continuare ce exercitii poti sa incerci pentru ca bebelusul tau sa se dezvolte optim.

 

Activitati precum leganatul si balansatul au ca rol principal stimularea sistemului vestibular al bebelusului si, prin urmare, imbunatatirea simtului echilibrului. Iata in continuare cateva miscari pe care le poti face cu bebelusul tau, astfel incat sa contribui la dezvoltarea sa.

 

Leganatul

Cand copilul tau este nou-nascut, il poti legana tinandu-l in brate. Stai pe marginea unui scaun si tine bebelusul la piept, misca-te usor si legana-l si pe el odata cu miscarile corpului tau.

 

Balansul

Dupa ce bebelusul tau isi poate tine singur capul, poti incepe sa il balansezi cu miscari largi, in fata si in spate, spre stanga si spre dreapta. Pentru inceput tine mainile sub bratele copilasului si balanseaza-l cu grija. Improvizeaza un legan simplu si distractiv, rugand pe cineva sa te ajute: luati o patura si tineti-o fiecare de cate un capat. Puneti copilul in patura si balansati patura. Bebelusul se va amuza cu siguranta.

Bineinteles, poti apela la un scaun care balanseaza la diverse trepte de viteza. Vei gasi in aproape orice magazin acest accesoriu si te asiguram ca este foarte folositor, in special in momentele in care copilul se plictiseste iar tu nu mai ai timp sau forta sa te joci cu el.

 

invartitul-la-bebelusi_100Invartitul

Tine-ti bebelusul lipit de piept si roteste-te, avand totusi grija sa nu te invarti prea tare sau prea mult timp. Nu ai vrea sa ametesti si sa te dezechilibrezi in astfel de momente! Atunci cand copilasul a mai crescut, il poti invarti tinandu-l bine de brate si avand grija sa nu il lovesti cu picioarele de mobila din jur.

 

Miscarile rapide

Multi tati isi arunca bebelusul in sus, dar aceasta manevra trebuie facuta intotdeauna cu multa grija. O sugestie ceva mai sigura ar fi sa tii mainile sub bratele copilului si sa il ridici cu viteza de la pamant, cat de sus poti, fara sa il scapi. Bebelusul ar trebui sa fie pozitionat cu fata catre tine.

 

Cu susul in jos

Este un exercitiu foarte util, dar mai rar incercat de parinti. Daca nu ai mai facut asta pana acum, roaga pe cineva sa te ajute, verificand ca gatul si capul copilului sa fie intr-o pozitie fireasca.

Aseaza-te pe un scaun si tine copilul in poala, cu fata in sus. Capul bebelusului ar trebui sa fie aproape de genunchii tai.  Ridica-i picioarele si prinde-l usor de glezne. Ridica-te lent, tinand cu grija bebelusul lipit de picioare. Ca sa reveniti la pozitia initiala, inverseaza procesul, asezandu-te incet si tinand copilul lipit din nou de picioarele tale.

Pentru inceput poti tine bebelusul cu capul in jos pentru maxim 5 secunde. Dupa ce ai observat ca se obisnuieste, poti mari perioada, pana la maxim un minut. Ai grija sa nu faci acest exercitiu dupa ce copilul tau de-abia a mancat!

 

Daca aceste exercitii iti vor parea "neconventionale" poti oricand sa incerci altele:

 

Exercitii pentru bebelusi

Exercitii alaturi de bebelus

Exercitii pentru dezvoltarea musculaturii la bebelus







Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?